Мексиканската мултинационална компания Bimbo, една от най-големите в света, обяви, че

...
Мексиканската мултинационална компания Bimbo, една от най-големите в света, обяви, че
Коментари Харесай

Bimbo продава сладкарския си бизнес на Mondelez

Мексиканската мултинационална компания Bimbo, една от най-големите в света, разгласи, че ще продаде своя сладкарски бизнес Ricolino на Mondelez International за общо 1,23 млрд. евро, написа. 

От компанията показват, че това стратегическо решение ще разреши на Grupo Bimbo да ускори позициите си като международен водач в храните на зърнена основа и да се концентрира върху производството на хлебни произведения и закуски.

За Mondelez, международен водач в производството на сладки произведения, тази интервенция ще разреши удвояване на бизнеса в Мексико, разширение на наличието в сегмента на сладкарските произведения и също по този начин ще обезпечи атрактивна входна точка към категорията " шоколад " в страната, се показва в известието.

С към 500 милиона $ чисти продажби през 2021 година, Ricolino е водач в категорията сладкарски произведения в Мексико, с около 6 000 чиновници и четири завода. Ricolino също по този начин изнася и продава продуктите си в 17 страни, в това число Съединените щати и Централна Америка. Grupo Bimbo ще употребява ресурсите от тази договорка за погашение на дълг, финансови вложения и като цяло за други корпоративни цели, показват още от компанията.

Тази интервенция към момента предстои на съответните утвърждения, в това число регулаторни, които са използвани в Мексико, като това на Федералната комисия за икономическа конкуренция (Cofece), наред с други. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР